top of page
 • Writer's pictureCDPC

Technologie voor online lesgeven en lerenEr zijn verschillende digitale hulpmiddelen om online les te geven.

In deze blog post vindt u verschillende soorten vormen, bv. schermopname, videoconferentie, video creatie en virtuele whiteboard tools om u te helpen bij het online lesgeven.


Met tools voor schermopname kunt u uw scherm, u zelf of beide, op video opnemen om met uw leerlingen te delen. Enkele voorbeelden zijn:


 1. Neem uw presentatie op waarin u een lezing, instructie of uitleg geeft aan uw studenten

 2. Schrijf op een virtueel whiteboard op waarin u bv. wiskundige problemen verklaart om de stappen en relaties te laten zien.

 3. Neem een video op waarin u concepten en principes uitlegt aan uw studenten waarbij alleen uzelf op het scherm wordt weergegeven

 4. Laat uw studenten presenteren via video-opname

 5. Laat uw studenten hun beheersing van vaardigheden, hun praktijk of bewijsstukken opnemen

 6. Laat uw studenten verklaringen geven op een virtuele whiteboard

 7. Laat uw studenten zichzelf opnemen voor, bijvoorbeeld presentaties, spreekbeurten en reflecties over onderwerpen van uw vak.


Tools voor videoconferentie kunnen worden gebruikt voor leraren om met andere leraren binnen hun team of vakgebied, met hun leerlingen en met ouders te ontmoeten. De onderstaande tools kunnen worden gebruikt voor individuele gesprekken of groepssessies. U kunt een scherm met elkaar delen om zaken beter uit te leggen en deel te nemen aan virtuele sessies. U kunt sessies van verschillende groottes worden gehost.

Virtuele whiteboards zijn vooral geweldig voor wiskunde, wetenschap en andere vakken die getallen en andere formules gebruiken. Ze kunnen ook worden gebruikt voor tekenen en tekst.Video’s opnemen: schermopname en meer


Screencast-O-Matic


Loom


Smartphone

 • U kunt uw mobiel gebruiken om video's op te nemen

 • U kunt een ‘tripod’ gebruiken of popsocket om uw telefoon vast te houden


FlipgridVideo Chat


Skype


Google Meet


Zoom


Microsoft Teams:Virtuele whiteboards

Beide applicaties zijn bruikbaar voor een interactieve les met één individuele student of een / meerdere groep(en) studenten.


IDroo

 1. Tutorial 1: https://www.youtube.com/watch?v=H3rT4_C6Bdk

 2. Tutorial 2: https://www.youtube.com/watch?v=YTcvrJb0wWc


LiveBoard

 • Klik op: https://liveboard.online/

 • LiveBoard is een applicatie om samen te werken op een digitaal whiteboard. Het is een simpele en interactieve tekentafel en het is beschikbaar in een desktop versie en als applicaties voor Android en Apple. Er is onbeperkte ruimte om lessen rondom de whiteboard te maken. Schrijf eenvoudig met uw vinger of een stylus, en laat de studenten aansluiten via audio-conferencing van hoge kwaliteit. U heeft de volledige controle over wie toegang krijgt tot de digitale whiteboard. U kunt achteraf de lesnotities met iedere aanwezige delen. U kunt ook kiezen wanneer u wilt chatten via chatberichten en videoberichten als het nodig is om uw les te ondersteunen.

 • Getting Started with LiveBoard Tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=awfqNCqR8iw&t=157s

39 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page